Çfarë po hamë?! Ja si i ngjyrosin ushqimet që ti bëjnë të duken më të freskëta(Video)

0
291

Videoja më poshtë tregon procesin në të cilin perimet, sidomos bizelet, ngjyrosen, dhe një kimikat i kuq injektohet në një shalqi, në mënyrë që të bëhet intensivisht i kuq dhe të mashtrojë klientët me pamjen e saj. Kimikati që shfaqet në video, eritroza B, përdoret zakonisht në ëmbëlsirat dhe tek disa lloje karamelesh që vendosen për dekor.

Shoqata Amerikane e Ushqimit në vitin 1990 nisi një ndalim të pjesshëm të përdorimit të eritrozinës sepse studimet treguan se konsumi i tepërt i saj shkaktoi kancer te minjtë