CENTCOM: Në operacionet e koalicionit janë vrarë 396 civilë – Të pavarurit pretendojnë më shumë

0
45

Komanda Qendrore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (CENTCOM) deklaroi raportin në lidhje me humbjet civile në sulmet ajrore të koalicionit kundër DAESH-it në Irak dhe Siri.

Komanda Qendrore e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (CENTCOM) deklaroi raportin në lidhje me humbjet civile në sulmet ajrore të koalicionit kundër DAESH-it në Irak dhe Siri.

Sipas raportit, koalicioni kundër DAESH-it i kryesuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që nga fillimi i operacioneve në gusht të vitit 2014 e deri në muajin mars të vitit 2017 është bërë shkaktar për vrasjen “gabimisht” të 396 civilëve.

Sipas burimeve të pavarura, numri i civilëve të vrarë nga koalicioni kundër DAESH-it gjatë operacioneve në Irak dhe Siri është mbi 3 mijë.

Kurse burimet vendore dhe shumë organizata të pavarura joqeveritare që ndjekin nga afër sulmet ajrore të koalicionit, pretendojnë se në sulme janë vrarë edhe më shumë civilë.