Buxhakovski: Evropa për shkak të refugjatëve mund ta kthej regjimin e vizave

0
47

Profesori universitar Stefan Buxhakovski mendon se Bashkimi Evropian për shkak të krizës me refugjatët mund që të marr vendim për vendosjen e regjimit të vizave.

Ai vlerësoi se mos përgatitja për vendet e Bashkimit Evropian në raport me menaxhimin me krizën e refugjatëve, hedh në pah shumë fenomene për shkak të cilave në të ardhmen do të duhet që të ndërmerren masa të cilat do ta pengojnë fenomenin për të mos u zgjeruar,
“Pasi që nuk paramenduan se në mënyrë të këtillë ekstreme do të zgjerohet ky numër i refugjatëve. Kur jemi te vet zgjerimi i listës së vendosjes së vizave, kjo gjë është e mundshme jo për shkak të Maqedonisë dhe shteteve tjera, por për shkak të mbrojtjes së sistemit të tyre nga numri i madh i refugjatëve”, theksoi Buxhakovski