Bullgari: 17,000 derra do të vriten për shkak të etheve afrikane

0
19

Autoritetet bullgare njoftuan sot se do të vriten 17,000 derra pas një shpërthimi të etheve afrikane në një fermë në veri, ferma e pestë industriale që u godit nga virusi.

Më shumë se 100,000 derra janë vrarë tashmë në katër ferma të tjera në dy javët e fundit.

Virusi u zbulua në një fermë në Slivov afër qytetit Svishtov në Danub.

Bullgaria mobilizoi forcat ushtarake dhe policore për të ndihmuar në luftimin e sëmundjes dhe mbrojtjen e industrisë së derrave.

Ethet e derrave afrikanë janë një sëmundje shumë ngjitëse që prek si derrat ashtu edhe ata të egër. Ai ka mundësi të  transferohet edhe tek njerëzit.