Bruksel, burrat që ngacmojnë femrat do të paguajnë gjobë

0
45

Autoritet e qytetit të Brukselit nga 1 shtatori kanë vendosur në fuqi gjobën në vlerë prej 250 euro për sjellje të pahijshme dhe ngacmim të femrave.

Autoritetet e brukselit e kanë miratuar gjobën si përgjigje ndaj video filmit që e incizoi studentja e Akademisë së Filmit nga Brukseli, Sofi Piters.

Filmi ngre çështjen e problemit të abuzimit sistematik të femrave, me të cilin ato ballafaqohen për çdo ditë duke ecur nëpër rrugët e qytetit.

Filmi i shkurtër u vendos në internet kah fundi I muajit korrik. Numri i shikimeve dhe komenteve vetëm për shtatë ditë tejkaloi shifrën prëj disa milionë.|albtime|kohaislame