Botsvanë, gjendet diamanti i rrallë i kaltër

0
37

Në shtetin jugoafrikan Botsvana është gjetur diamanti i kaltër më i madh i zbuluar deri më tani në këtë vend.

Diamanti është nxjerrë nga kompania e diamanteve Okavango.

Kompania njofton se diamanti është gjetur në minierën Orapa, i cili është prej 20 karatësh, ndërsa është emërtuar “I kaltër e Okavango”.

Diamanti i cili shihet rrallë në botë dhe nuk është gjetur më parë në këtë madhësi në Botsvana, pritet të shitet deri në fund të vitit./AA