Bërja e shfeltuesit në “Incognito mode” nuk është aq e padukshme sa mendoni

0
42

Shumë njerëz në shfeltuesit e tyre të internetit e aktivizojnë formën “incognito” për të mos u njohur dhe as për të mos lënë gjurmë në lundrimin e tyre online. Ka shumë njerëz që e pëdorin këtë metodë për të mos u parë apo hetuar kur bëjnë apo shohin gjëra devijante. Por një studim tregon se këto gjëra shihen edhe nëse bëhen në Incognito Mode, nga shkolla, punëdhënsi bile edhe nga kompania që të ofron shërimin e internetit.

Ky studim i bërë nga Universiteti i Çikagos tregon se se shumë përdorues janë të pavëmndshëm nga këto gjëra. Studimi shfaq se shumë njerëz besojnë rrejshëm se ato çfarë bëjnë në lundrimin e tyre në metodën incongnito nuk shihen. Disa të tjerë besojnë se IP-it e tyre fshihen dhe nuk lënë gjurmë në veprimet e tyre online.

Studiuesit tregojnë se këto fjalët “kërkim privat” apo modaliteti i “padukshëm” nuk është aq i padukshëm sa mendon shumica e njerëzve.

Njerëzit fillimisht duhet ta kenë frikë e të mendojnë se i sheh Zoti dhe do i merr në llogari për veprimet e tyre, e pastaj ta mendojnë se a i shohin apo jo njerëzit./KohaIslame.com/