Beetle nuk do të prodhohet më

0
121

Volkswagen po i jep fund prodhimit të Beetle nga viti 2019, duke ia mbyllur kështu dyert njërit prej dizajnëve më ikonike të makinave në botë.

Kompania gjermane tha se prodhimi do të përfundojë në fabrikën e tij në Meksikë në korrik të vitit të ardhshëm pas prodhimit të modeleve të festimit.

Beetle i ka rrënjët në Gjermaninë naziste me krijimet për “makinën e popullit”, por famën e arriti në seritë e filmave të suksesshëm të Disney si një automjet me emrin Herbie.

Por shitjet, veçanërisht në tregun kryesor SHBA-të, kanë rënë në vitet e fundit.

Konsumatorët në SHBA janë kthyer gjithnjë e më shumë në makina më të mëdha.

Volkswagen, në prag të skandalit të emisioneve të naftës dhe investimit të madh në automjetet elektrike, thotë se do të duket të ulë gamën e modelit të saj me një fokus më të madh në makinat familjare dhe elektrike.