Autoritetet kineze detyrojnë imamët të kërcejnë në rrugë

0
230

Imamët e xhamive në Xinjiang, Turkestanin Lindor, janë detyruar të mblidhen në shesh për të kërcyer bashkërisht. Agjencia shtetërore kineze thotë se imamët janë detyruar të kërcejnë në shesh “në emër të civilizimeve”, raporton islambosna.ba.

Në të njëjtën kohë janë detyruar të thonë edhe parullat si “paqja në vend jep paqe edhe në shpirt” .

Një numri të madh të imamëve u janë dhënë flamuj kinez dhe kanë vallëzuar me studentët.

Gjithashtu të rinjve u është thënë të largohen nga xhamitë, se namazi është i dëmshëm për shëndetin  dhe janë inkurajuar për vallëzim. Mësuesve u janë dhënë instruksione t’i mësojnë nxënësit të largohen nga mësimbesimi fetarë dhe kanë premtuar se do t’i largojnë fëmijët nga feja.

(Islampress)