Atentati ndaj Malcolm X kujt i shërbeu?

0
126

Malcolm X, i njohur gjithashtu si Malcolm i Vogël, ishte përfaqësuesi i myslimanëve të zinj amerikanë apo i Kombit Islamik.

Ai i printe Lëvizjes së të Zinjve në vitet 1960 dhe 1970, gjatë të cilave afro-amerikanët u radikalizuan dhe ai u simbol i lirisë duke marrë edhe respektin e amerikanëve të tjerë.

Malcolm ishte anëtar i Kombit Islamik, por më vonë u bë një mysliman suni.

Me sa duket kjo ishte arsyeja që Kombi Islamik, ka lëshuar një urdhër për vrasjen e tij.

Më 21 shkurt 1965 Malcolm filloi të mbajë një fjalim para një audience kur një njeri nga audienca e qëlloi atë me armë gjahu.

Dy burra të tjerë u bashkuan në të shtëna duke qëlluar 16 herë Malcolmin. Të tre vrasësit ishin anëtarë të Kombit të Islamit.

Malcolm X u vra në moshën 39.

 

(Islampress)