Arsyet pse fëmijët e sotëm janë të mërzitur, arogantë dhe të paduruar?

0
170

1. Teknologjia
Teknologjia po përdoret sot si “dado pa pagesë” por ne fakt pagesa është dëmtimi i sistemit nervor të fëmijëve. Teknologjia ofron nje sistem stimujsh te fuqishëm dhe kjo bën që ambjentet e tjera të jetës reale me më pak stimuj të jenë të mërzitshme dhe sfiduese per durimin dhe vëmendjen e fëmijëve.
2. Fëmijët marrin atë që duan në moment
Prindërit plotësojnë menjëherë dëshirat e fëmijëve sot duke krijuar kështu fëmijë te lumtur për momentin, por të mjerë në periudhë afatgjatë. Një fëmijë qe nuk ushtrohet të shtyjë marrjen e kënaqësisë është një fëmijë që nuk mëson si të duroje dhe të funksionojë nën stres.
3. Fëmijët e sotëm janë shefa
Fëmijët e sotëm u tregojnë prindërve si të prindërojnë dhe kjo është e gabuar se nëse e lemë në dorë të fëmijëve prindërimin, ata përfundojnë duke ngrënë pica e makarona, duke parë gjithë kohës televizor apo kompjuter dhe duke mos fjetur fare. Fëmijët duhet të edukohen se ka dëshira por ka dhe nevoja e detyra.
4. Argëtime pa fund
Ne u krijojmë një botë artificiale fëmijëve duke i argëtuar pa fund dhe duke mos i lëne asnjë moment të mërziten. Kemi krijuar dy botë të ndara ku ata duhet vetëm të argëtohen dhe ne duhet të punojmë pa pushim kur në fakt ata duhet të ndihmojnë në punët tona. Dështimet e tyre të mëvonshme në jetë do të jenë pikërisht pasojë e moskalitjes me mërzinë apo punët e mërzitshme.
5. Kontakte të pakta sociale
Fëmijët dhe prindërit e sotëm e zenë kohën e lirë me celular ndaj loja e pastrukturuar me fëmijë të tjerë në ambjente të jashtme mungon dhe loja dhe komunikimi me prindin mungon. Kjo bën që aftësitë e tyre sociale të ngelen te pazhvilluara,ndërsa janë aftësitë parësore për përcaktimin e një jete të mirë e të suksesshme.

Përgatiti: Elona Çeço
Referenca: Victoria Proomday