Aokigahara, historia e frikshme e pyllit të vetëvrasjeve që ndodhet në Japoni

0
152

Çdo vit, deri në 100 kufoma gjenden në pyllin Aokigahara të Japonisë, duke e bërë atë një nga pikat më të njohura të vetëvrasjeve në botë.

Në këtë galeri, zbuloni historinë e errët të pyllit të vetëvrasjeve të Japonisë, dhe pse kaq shumë njerëz vendosin t’i japin fund jetës së tyre në këtë det të egër të pemëve.

Kultura e vetëvrasjeve – Yoshinori Cho, autor i ‘Pse njerëzit kryejnë vetëvrasje’, tha që ende ka gjurmë të kësaj kulture të lashtë të vetëvrasjeve në Japoni.

Libri – Sikur të mos mjaftonte një roman, Wataru Tsurumi e përshkruan Aokigahara-n në librin e tij, ‘Manuali i plotë i Vetëvrasjes’, si “vendi i përsosur për të vdekur”.

Parandalimi i vetëvrasjeve – Disa masa të vendosura në Aokigahara përfshijnë rritjen e patrullave, kamerave të sigurisë dhe shenjave me mesazhe pozitive të përhapura në pyll.

Kjo tregon se sa do që një vend është i zhvilluar ekonomisht dhe i përparuar në aspektin teknologjikë, po nuk e pati besimin në Zot, do të kryej aktet më të shëmtuara sikurse është Vetëvrasja!

Vetëvrasja në fenë Islame është prej mëkateve më të mëdha dhe ndalohet në mënyrë kategorike që një veprim i tillë të bëhet nga dikush.