Anulohet seanca për Monstrën, shkak një rast vdekje

0
51

Gjykata Penale e ka anuluar seancën gjyqësore për rastin Monstra, e cila ishte paraparë për sot.
Arsyeja e anulimit është se një anëtares së Këshillit Gjykues i ka vdekur motra.

Gjykimi do të vazhdojë më 27 nëntor me nxjerrjen e sms-porosive të periudhës kur ka ndodhur vrasja, gjegjësisht në vitin 2012-të.
Sms-të porositë janë pjesë e “bombave” të cilat i ka pasur në pronësi ish Prokuroria Speciale, ndërkaq tani janë në duar të Prokurorisë Themelore Publike.

Rasti “Monstra” ka të bëjë me vrasjen e pesëfishtë afër Liqenit të Smillkovës, të kryer më 12 prill të vitit 2012, ku u vr anë të rinjtë Kire Triçkovski, Filip Sllavkovski, Cvetanço Ackovski, Aleksandar Naqevski dhe peshkatari Borçe Stefanovski, ndërsa në procedurë të parë u dën uan me bu rg të përjetshëm Alil Demiri, Afrim dhe Agim Ismailloviq, Ezim dhe Haki Aziri, dhe Sami Luta.

Procesi gjyqësor po udhëhiqet nga gjykatësi Ognen Stavrev, ndërsa përfaqësues të Prokurorisë janë Fatime Fetai dhe Gavrill Bubevski/in7.tv/