Anulohet gjykimi për terroristin që vrau 51 besimtarë mysliman në xhami

0
120

Gjykimi i burrit terrorist të akuzuar për sulm në dy xhami në Zeland të Re dhe vrasjen e 51 personave është shtyrë për një muaj përshkak të datës së gjykimit i cili kishte rënë në muajin e njëjtë me muajin e shenjtë të Ramazanit, gjegjësisht më 4 maj të 2020.

Procesi gjyqësor duheshe të fillojë më 4 maj 2020, mirpo, gjykatësi ka zbuluar se kjo datë përputhet me fillimin e muajit të shenjtë të Ramazanit, dhe i njëtjti e ka shtyrë datën për një muaj më pas, gjegjësisht më 2 qershor, përcjell Rojters.

“Një numër i madh dëshmitarësh i takojnë besimit Islam”, ka thënë gjykatësi në një deklaratë.