Angli, muslimanët të diskriminuar në punët

0
72

Sipas studimeve më të fundit të zhvilluara në Anglisë, myslimanët kanë shanse shumë të pakta për tu marrë në punë në këtë vend evropian.

Agjencia Irna e lajmeve citon z. Nabil Khetab dhe Ron Xhonson dy profesorë të universitetit Pristol në Londër të cilët kanë analizuar raportin e zyrës kombëtare të statistikave në Angli, njofton agjencia e lajmeve Irib.

Ata kanë thënë se myslimanët në krahasim me 14 ndjekësit e feve të tjera në Angli përballen me më shumë diskriminime në punë.

Nëse për një punë konkurrojnë 2 burra njëri mysliman dhe tjetri i krishterë, myslimani ka 76% mundësi më pak për tu pranuar në këtë punë ndërsa ky proporcion për femrat myslimane në Angli arrin në 65%.

 

(Islampress)