Ambasadori kuban: Xhamia do të ndërtohet në Havanë

0
76

Ambasadori në Kubë ka thënë se një xhami do të ndërtohet në Havanë.

Duke iu përgjigjur komenteve të presidentit Erdogan lidhur me një xhami që do të ndërtohet në Kubë, Ambasadori i Kubës, Albertao Gonzales Casals, deklaroi se ata mendojnë se ndërtimi i një xhamie për muslimanët që jetojnë në këtë vend është një e drejtë që ata të kenë një xhami. Gjatë transmetimit të drejtpërdrejtë në kanalin NTV-së, Gonzales Casals u përgjigj pyetjeve të Can Ertuna-së duke thënë se popullsia e Kubës prej 11-të milion banorë ka 5.000 muslimanë.

Duke deklaruar se ai nuk ka dashur të hyjë në një debat historik, ambasadori tha se kjo çështje ishte ngritur më parë. Dy vjet më parë, “Muslimanët në Kubë kishin paraqitur një kërkesë për një xhami. Ne jemi një vend laik. Ne i konsiderojmë kërkesat e feve të ndryshme. Muslimanët kanë të drejtë për një xhami. Qeveria turke do të ndihmojë, Ministria për Çështjeve Fetare, gjithashtu, do të ndihmojë për ndërtimin e xhamisë. Çfarë është e rëndësishme është kërkesa e njerëzve që jetojnë në Havanë dhe ne e kemi konsideruar këtë për mjaft kohë. Kjo xhami do të ndërtohet “.

Kryetari Erdogan tha në fjalimin e tij në Samitin e Parë të Udhëheqësve Fetarë Muslimanë të Amerikës Latine se Amerika ishte zbuluar para vitit 1492. Ai ka thënë se ” 314 vjet para Kolombos, detarët muslimanë lundruan dhe kishin arritur kontinentin amerikan në vitin 1178. Në kujtimet e Kristofor Kolombos , aty është përmendur një xhami në majë të një kodre. Ne flasim për këtë me vëllezërit e mi kubanë. Dhe një xhami do të përshtatet në maje të kodrës “shumë bukur “.

Burimi: World Bulletin
Përktheu nga anglishtja: Mexhid Yvejsi

(Islampress)