Ambasadori gjerman në Izrael: Ka rënë imazhi i Izraelit në botë

0
55

Ambasadori gjerman në Izrael deklaroi se imazhi i Izraelit në botë ka pësuar një rënie tepër të madhe.

“Bregu Perëndimor dhe Gaza janë bërë shkak që imazhi i Izraelit në botë të përballet me një ulje shumë të madhe dhe autoritetet izraelit duhet të përpiqen për përmirësimin e këtij imazhi”, shtoi Metju Gold. Ai duke folur për ndërtimet e kolonive çifute në Bregun Perëndimor nga ana e Tel Avivit, theksoi: Izraeli derisa nuk ndërpret ndërtimin e kolonive çifute në Bregun Perëndimor të Lumit Jordan nuk mund të përmirësojë imazhin e shkatërruar në mesin e opinionit publik botëror. Ambasadori gjerman në Tel Avivi gjithashtu tha se derisa Izraeli vazhdon ndërtimin e kolonive çifute në tokat palestineze nuk mund të përfitojë përkrahjen ndërkombëtare./irib/kohaislame