Allahu është më i Madhi: I vie dënimi Kinës, pas terrorit sistematik që ju bënë muslimanëve ujgurë

0
736

Një botë e tërë është ngritur në këmbë pasi ka shpërthyer një lloj korona virusi në Kinë, duke bërë që deri tani të jenë 26 të vdekur dhe qindra të tjerë të prekur nga ky lloj korona virusi.
Kina tani po përgatitet për të festuar Vitin e Ri Kinez, por si duket kjo festë do të jetë një moment kur mund të shpërthejë akoma më shumë kjo lloj sëmundje. Shumë qytete kanë ndaluar udhëtimin publike. Ky virus ka tendenca të përhapet gjithandej Kinës por edhe tek vendet fqinje. I njohur si 2019-nCoV, virusi është thënë se është një lloj i koronavirusit që më parë nuk është identifikuar në njerëz.

Por mos të harrojmë se Kina ka filluar qe një kohë të gjatë të bëjë një spastrim etnik ndaj muslimanëve ujgurë në provincën Xinjiang. ujgurët janë duke vuajtur për çdo ditë format më bizare të presionit për lenienë e fesë, duke i futur nëpër burgje dhe qendra internimi. E si duket ky, kjo shfaqja e këtij virusi është një dënim hyjnor, ngase ata po kalojnë çdo cak human.

Bota duhet të ngrit zërin dhe të marrë masa ndaj Kinës komuniste për këtë spastrim etnik që po e bënë kaq hapur në sy të të gjithë botës. Heshtjen ndaj padrejtësisë do ta vuajmë të gjithë, fajtor dhe jo fajtor, prandaj nuk duhet të heshtet ndaj asnjë padrejtësie, të lige, të keqe që ndodh në botë ndaj çdo kujt, se përndryshe na pret dënim i Zotit, e kush i shpall luftë Allahut, ai ka humbur./KohaIslame.com/