Allahu e edukon robin e Tij besimtar – Imam Ibën Kajjimi

0
61

“Allahu e edukon robin e Tij besimtar, të cilin e do dhe i cili ka vlerë tek Ai, nëpërmjet shkarjes apo gabimit më të vogël, dhe kështu ai vazhdon të jetë syhapur dhe i kujdesshëm.
Ndërkaq, njeriun, i cili nuk ka kurrfarë vlere e pozite tek Ai, e lë të kryejë mëkate, dhe sa herë që mëkaton, i jep begati.
Kështu, ky i gjorë e i mashtruar, mendon se kjo është për shkak të pozitës që e gëzon tek Allahu; e nuk e di se pikërisht ky është poshtërimi dhe se Ai dëshiron ta ndëshkojë me një dënim të ashpër, i cili s’lë asgjë pas vete.”

Autor: Imam Ibën Kajjimi
Burimi: (Zad El-Mead, 3/506)
Përktheu : Hoxhë Petrit Perçuku