Al-Kaida: Konfirmohet vrasja e një lideri të lartë

0
49

Lideri i al-Kaidës, Ajman al-Zavahiri, në një video, e ka konfirmuar vrasjen e zëvendësit të tij, Abu Jahja al-Libi.

Raportet thonë se në këtë video incizim, Zavahiri e konfirmon se al-Libi ishte vrarë nga sulmi me aeroplan pa ekuipazh në rajonin e Vaziristanit në Pakistan, në muajin qershor.

Shtëpia e Bardhë e ka përshkruar al-Libin si një lider operacional dhe “menaxher i përgjithshëm” i al-Kaidës.

Al-Libi është njëri nga liderët më të lartë të al-Kaidës, që është vrarë në luftën e Shteteve të Bashkuara kundër al-Kaidës, prej se komandot e marinës amerikane, vitin e kaluar e patën vrarë Osama bin Ladenin.