Abuzuesit e fëmijëve do të jenë të varur publikisht në Pakistan

0
117

Parlamenti i Pakistanit miratoi një rezolutë të premten duke kërkuar për publikun të var vrasësit e fëmijëve të dënuar dhe dhunuesit.

Rezoluta jo detyruese pason një mori rastesh të abuzimit seksual të fëmijëve me profil të lartë që kanë provokuar zemërim dhe trazira në të gjithë Pakistanin vitet e fundit, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

“Vrasësit e fëmijëve dhe përdhunuesit jo vetëm që duhen dhënë dënimin me vdekje duke u varur, por ato duhet të varen publikisht”, tha Ali Muhammad Khan, ministri i çështjeve parlamentare të Pakistanit, i cili paraqiti rezolutën në asamblenë kombëtar ose dhomën e ulët.

“Kurani na urdhëron që një vrasës të varet,” shtoi Khan.

Megjithëse një shumicë e ligjvënësve miratuan rezolutën. Ministri i të drejtave të njeriut Shireen Mazari theksoi se nuk sponsorizohej nga qeveria.

Rezoluta në varje publike ishte brenda linjave partiake dhe jo një rezolutë e sponsorizuar nga qeveria, por një akt individual. Shumë prej nesh e kundërshtojnë atë – MOHR-ja jonë (ministria e të drejtave të njeriut) kundërshton këtë, njoftoi Mazari, transmeton lajmi.net.

Në tetor 2018, autoritetet varnin një dhunues të fëmijëve në një rast famëkeq në Kasur, afër Lahore, që ngjalli protesta mbarëkombëtare.

Në atë rast, viktima gjashtë vjeçare, Zainab Fatima Ameen, ishte sulmuar nga një burrë 24-vjeçar, i cili vazhdoi të rrëfejë përdhunimin dhe vrasjen e saj.

Në Mars të vitit 2016, Pakistan futi në fuqi një ligj që kriminalizon sulmin seksual ndaj të miturve, pornografinë e fëmijëve dhe trafikimin. Më parë, vetëm aktet e dhunimit dhe sodomia ishin të dënueshme me ligj. /Lajmi.net/