A është bërë Sami Yusufi shia?

0
10281

Është një ndër kënduesit më të njohur në botën Islame. Ai ishte bërë i njohur përmes disa këngëve që i këndonte Profetit Muhamed duke i dërguar selame. Por tani, viteve të fundit shihet një ndryshim në ritmin e këngëve të tij. Disa gjëra sikur i përngjasojnë disa rituale që i bëjnë shiat.
Ai në këngën e fundit që ka publikuar, ka një tekst që të bënë të mendosh se ai është shia. “Me të vërtet në Xhennet rrjedh një lum nga qumështi për Aliun, Husejnin dhe Hasanin. Kush me të vërtet i do ata, futet në Xhennet duke mos pasur asnjë mërzi.”
Në kërkime në internet nuk jepet të kuptohet nëse ai ka bërë diçka të tillë apo se ka qenë i tillë, por këngët e tij sikur e japin atë kuptim. Në disa forume të shiijave ata e marrin mbi vete duke thënë: “është i joni”! Në Wikipedia kur u pyet nëse është: “Shia apo Suni” ai u përgjigj: “Unë jam musliman”. Përndryshe Sami Yusuf ndiqet është yll në botën Islame por edhe shumë të tjerë e dëgjojnë për shkak të zërit të tij./KohaIslame

Kjo është kënga e tij: