50 foto nga Perandoria Osmane: edhe harta e vilajetit të Kosovës dhe xhami prej arkitektëve me prejardhje shqiptare

0
410

Hapësirat e pafundme të perandorisë Osmane të kapura në 50 fotografi në të cilat shfaqen gati të gjitha aspektet e një shteti që përfshinte pasuri të larmishme popujsh e kulturash. Koleksioni i mëposhtëm sjell panorama dhe detaje nga jeta në perandorinë Osmane, ku nuk mungojnë të shfaqen edhe gjurmët shqiptare. Një hartë e vilajetit të Kosovës, të asaj kohe, si dhe xhamitë e ndërtuara nga arkitektë me prejardhje shqiptare tërheqin vëmendjen në koleksion.

Fotografitë u përkasin viteve të fundshekullit të 19-të dhe fillimit të shekullit të 20-të dhe janë mjaft impresionuese.

Përgatiti: Jeton Zenuni -/tesheshi.com/