23 Librat që sipas Mark Zuckerberg të gjithë duhet t’i lexojnë

0
90

EO i Facebook, Mark Zuckerberg ka një mison të vetëm: të lidhë njerëzit në mbarë botën.

Për këtë arsye ai lançoi vitin e kaluar klubin e librit me qendër në Facebook, me një listë leximi që fokusohet në “kultura, besime, histori dhe teknologji të ndryshme.”

Edhe pse lindja e vajzës së tij, Max, e pengoi të realizonte qëllimin e tij për të lexuar një libër çdo 2 javë, ai e mbylli vitin me 23 tituj për klubin e tij të librit “A Year of Books”.

Ja cilat janë librat që Mark Zuckerberg mendon se të gjithë duhet ti lexojnë:

1. ‘The Muqaddimah’ nga Ibn Khaldun

2. ‘The New Jim Crow’ nga Michelle Alexander

3. ‘Why Nations Fail’ nga Daron Acemoglu dhe James A. Robinson

4. ‘The Rational Optimist’ nga Matt Ridley

5. ‘Portfolios of the Poor’ nga Daryl Collins, Jonathan Morduch, Stuart Rutherford dhe Orlanda Ruthven

6. ‘World Order’ nga Henry Kissinger

7. ‘The Varieties of Religious Experience’ nga William James

8. ‘Creativity, Inc.’ nga Ed Catmull

9. ‘Sapiens’ nga Yuval Noah Harari

10. ‘The Structure of Scientific Revolutions’ nga Thomas S. Kuhn

11. ‘Dealing with China’ nga Henry M. Paulson Jr.

12. ‘The Beginning of Infinity’ nga David Deutsch

13. ‘The Better Angels of Our Nature’ nga Steven Pinker

14. ‘Genome’ nga Matt Ridley

15. ‘The End of Power’ nga Moisés Naím

16. ‘On Immunity’ nga Eula Biss

17. ‘The Idea Factory’ nga Jon Gertner

18. ‘The Three-Body Problem’ nga Cixin Liu

19. ‘Gang Leader for a Day’ nga Sudhir Venkatesh

20. ‘The Player of Games’ nga Iain M. Banks

21. ‘Orwell’s Revenge’ nga Peter Huber

22. ‘Energy: A Beginner’s Guide’ nga Vaclav Smil

23. ‘Rational Ritual’ nga Michael Suk-Young Chwe