151 miliardë dollarë për trenat e shpejtë

0
68

Një udhëtim me tren 37-minutësh nga Nju Jorku në Philadelfia me shpejtësi përafërsisht rreth 220 milje në orë që i bie me kohën e Evropës 354 km në orë, dhe për 94-minutë udhëtarët nga Pen Statition në New York City do të shkojnë në Union Station në kryeqytetin amerikan Washington D.C., dhe po 94-minutë nga qyteti i New York City për në Boston.

Superkompania amerikane e trenave të udhëtarëve Amtrak njoftoi ka një plan gjigand me 151 miliard dollarë për të riparuar rrugën hekurudhore që quhet Korridori i verilindjes . Plani ambicioz përfshin ëndrrën e njujorkezve për të udhëtuar në disa drejtime me shpejtësi “marramendëse” Sipas këtij plani parashihet që udhëtarët nga New Yorku, të shkojnë për një udhëtim me tren 37-minutësh nga Nju Jorku në Philadelfia me shpejtësi përafërsisht rreth 220 milje në orë që i bie me kohën e Evropës 354 km në orë, dhe për 94-minutë udhëtarët nga Pen Statition në New York City do të shkojnë në Union Station në kryeqytetin amerikan Washington D.C., dhe po 94-minutë nga qyteti i New York City për në Boston. Trafifa sipas autoriteteve të kësaj kompanie do të jetë me udhëtimet e gjertanishme!

Gazeta më e madhe e Pennsylvanians – Philadelphia Inquirer, shkruan sot se “Realizmi i këtij plani për vënien në funksion shërbimin e trenave të shpejtë do të jetë i ndarë në faza. Amtrak në mënyrë graduale, do të përmirësojë rrugën hekurudhore ekzistuese, sinjalet, urat, dhe linjat e energjisë dhe më pas do të filloi të ndërtojë një korridor të veçantë, linjë që do t’i përkas trenave me shpejtësi të lartë në mes të Uashingtonit dhe Bostonit. Kjo linjë do të jetë e akomoduar vetëm për trenat që do të udhëtojnë me shpejtësinë mbi 220 mph pra 354 kmh, shkruan INA.

Kjo linjë nga Pen Statition në New York City në Union Station në kryeqytetin amerikan Washington D.C., parashihet të përfundoi në vitin 2030 dhe nga New York City në Boston dhjetë vjet më pas në vitin 2040.

Kryemenaxheri i kompanisë së trenave të udhëtarëve Amtrak, zoti Joe Boardman i ka thënë shtypit njujorkez, theksoi sot televizioni i qytetit NY1 se: “Rajoni New York City-t është fuqi e madhe ekonomike e Amerikës dhe po përballet me një krizë të rëndë me një “hekurudhë të vjetruar” dhe e mbushur plot multi-modale në rrjetin e transportit që në mënyrë rutinore vepron në ose afër kapacitetit në segmente kyçe. Me një rritje të pritshme 30 për qind të popullsisë deri në vitin 2050 , ne duhet të lëvizim përtej kësaj “mplakje” me qëllim ruajtjen dhe rehabilitimin e sistemit aktual në një vizion të ri për të zgjeruar kapacitetin e transportit dhe rritjen ekonomike, të gjigantit ekonomik amerikan New Yorku-t. ” , tha zoti Joe Boardman

“Sigurisht, që Amtrak është një superkompani e trenave të udhëtarëve në pronësi të qeveri-kompani , e cila kërkon mbështetje nga niveli me i lart shtetëror dhe federal për çdo lloj projekti infrastrukturor.” theksoi Kryemenaxheri i kompanisë së trenave të udhëtarëve Amtrak, zoti Joe Boardman.kohaislame